Diverse türkische Verlage

Zeige 1 bis 6 (von insgesamt 6 Artikeln)
  • Seiten:
  • 1
Anarko Sendikalizm
Anarko-sendikalizm; iscilerin hayat standartlarini ve calisma kosullarini reforme etmeyi programlastiran parti güdümlü sendikaciliktan farkli olarak, kapitalist sanayinin kontrolünü ele gecirmeyi degil, sistemi topyekün ortadan kaldirmayi amaclar. Hicbir politik partiye bagli olmayan ve hicbir iktidar bicmini hedeflemeyen anarko-sendikalizm, fabrikalarin devrimci amaclar ugruna ele gecirilip isletilmesini reddeder.

Autor*innen: Rudolf Rocker

6,50 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
Anarsizm

Anarşizm, insan ruhunun belki bu en aslî özgürlük arzusu, yani tâbileştirilmemek, egemenlik altına alınmamak, daha da doğrusu kayıtsız şartsız bir özgürlük talebi, Batıdaki benzeri birçok siyasal akım gibi, tüm değerleri ve geleneksel sistemleri altüst olan ve her şeyin yeniden değerlendirilmeye çalışıldığı 19. Yüzyıl Avrupa’sı şartları içerisinde kendisini ifade etmeye çalıştı.

Autor*innen: Ümit Aktas

9,00 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
Anarsizm Neyi Savunur?

Emma Goldman, Anarşizm Neyi Savunur'da anarşizmin sınırsızlığını tanımlıyor. Günlük hayatın her alanında anarşinin faalliğini savunan Goldman, yeni bir eylem pratiğine, yeni bir yönetim anlayışına dair fikirleriyle yeni bir tahayyülü mümkün kılıyor. Sınırsızlığın, otorite tanımazlığın toğasını tanımlıyor.

Autor*innen: Emma Goldman

9,00 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
May, Todd: Postyapisalci Anarsizm Siyaset Felsefesi

Todd May, Postyapısalcı Anarşizmin Siyaset Felsefesi'nde, hümanist a priori'sinden sıyrılmış, postyapısalcı bir anarşizm kuramı geliştiriyor. Postyapısalcılığın kuramsal öncüllerini devlet, erk, toplumsal alan, siyasal pratik gibi bağlamlarda inceleyen May, postyapısalcı düşüncenin bu alanlara ilişkin yaklaşımını bir taktiksiyaset felsefesi olarak benimsiyor. May'e göre stratejik siyaset felsefesi tek bir hedefe yönelik, üniter bir çözümlemeyi gerekli kılar. Tüm sorunları temel bir soruna indiger.

Autor*innen: Todd May

9,00 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
Türkiye'de Anarsizm - Yüz Yillik Gecikme

Kökleri iki asır öncesine uzanan anarşizm, Türkiye’de ancak 1986’da yayımlanan Kara dergisiyle ve peşi sıra şekillenen anarşist hareketle varlık kazanabildi. Neden? Anarşizm Türkiye’de neden bu kadar geç tanındı, yayıldı? Cumhuriyet tarihi boyunca, nasıl oldu da bir tane bile anarşist aydın çıkmadı? Bu gecikmenin Türkiye solu için anlamı nedir? Anarşizm neden 1916’da, ’76’da değil de, ’86’da doğdu?

Autor*innen: Baris Soydan

16,00 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
Yarin Çok Güzel Olacak mi?

Anarşizm’e karşı bu denli güçlü bir önyargının beslenmesinin nedeni bu kavramın yergi dolu, çoğu olumsuz çağrışımla gündelik yaşamımıza yerleşmiş olmasıdır. Kaos, kargaşa, kuralsızlık, terör, yıkıcılık, makine kırıcılığı, ilkelliğe dönüş isteği, küçük burjuvalık, başsızlık, iktidarsızlık, kanunsuzluk, ahlaksızlık, mülkiyet düşmanlığı, örgütsüzlük, otorite karşıtlığı, dinsizlik, bireycilik, sorumsuzluk, disiplinsizlik gibi çağrışımları anarşizm kavramının dosdoğru anlaşılmasına engel oluyor. Bu yapıt, tüm tarihsel, toplumsal ve düşünsel bütünlüğüyle Anarşizm’in hem köklerine hem da dallarına bakarak kavrama doğru yaklaşımlar getirilmesini sağlama eğilimini taşıyor.

Autor*innen: Orhan Düz

12,00 EUR
inkl. 10 % MwSt. zzgl. Versandkosten
Zeige 1 bis 6 (von insgesamt 6 Artikeln)
  • Seiten:
  • 1